
Zdravé ovocné želé bonbóny sú skvelým darčekom pre deti aj dospelých. Vhodné na každú príležitosť a oslavu. V recepte stačí zmeniť druh ovocia a vybrať si vzor formy, ktorý nám vyhovuje. Vďaka rýchlej príprave a intenzívnej, lahodnej chuti ich ocenia dospelí aj deti.
Prečo želé cukríky?
Zaujímavé je, že okrem chuti má želé aj pozitívny vplyv na zdravie. Voda, cukor a želírujúce látky sú základnými zložkami každého želé cukríka. Bonne ovocné pyré dodávajú každému cukríku skvelú chuť. Prísady ako želatína, pektín alebo agar sú zodpovedné za gélovú konzistenciu tejto pochúťky. Predtým sa na výrobu používala len želatína, ale jej živočíšny pôvod znemožňoval jej konzumáciu vegetariánom a vegánom. Gély obsahujúce rastlinné náhrady želatíny - agar alebo pektín - sú vhodné aj pre ľudí, ktorí nekonzumujú živočíšne produkty. Agar získaný z červených rias má navyše oveľa menej kalórií ako tradičná želatína a je bohatý na vlákninu. Agar je látka rastlinného pôvodu, takže obsahuje veľa vlákniny.
Recept, ktorý zvládne každý
Čučoriedkové cukríky
180 ml Čučoriedkové pyré
60 g cukru
10 g agaru
80 ml vody
Najprv zmiešajte agar a vodu v malej miske. Pripravte si hrniec, v ktorom zmiešate čučoriedkové pyré s cukrom, pomaly zahrievajte na miernom ohni za stáleho miešania. Vo chvíli, keď je zmes dostatočne horúca ( zahrievajte tak, aby zmes nebublala ), pridajte pripravený agar. Miešajte asi minútu, aby sa agar úplne rozpustil. Okamžite nalejte do silikónových formičiek na cukrovinky. Nechajte stuhnúť a podávajte.
Typ:
Po naplnení poklepte na formu, aby sa stratili vzduchové bublinky. Hotové želé cukríky môžete obaľovať v cukre. Agárové cukríky rýchlo tuhnú aj mimo chladničky.Ovocné pyré môžeme nahradiť iným ovocným pyré - záleží na tom, aké ovocie máme radi alebo na akú príležitosť cukríky máme.Do zmesi môžeme pridať niekoľko kvapiek Arómy, odporúčam skôr
natural.
Jahodové bonbóny
500ml Bonne jahodové pyré
300g cukru
20g agar-agaru alebo hm-pektínu
Všetky ingrediencie dáme do hrnca a zohrejeme. Necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme do silikónových formičiek. Nechajte cez noc stuhnúť v chladničke. Vyberte z formičiek a podávajte len tak alebo obalené v cukre.