Loading...

Články

25.6.2024

Božské žĺtkové vence

Žĺtkové venčeky sú jedným z retro hitov českého cukrárstva. História tohto nadýchaného dezertu z lístkového cesta s jemným žĺtkovým krémom siaha do 16. storočia na dvor francúzskej kráľovnej Kataríny Medicejskej. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, odkiaľ venčeky pochádzajú, ako ich pripraviť doma a aké cukrárske pomôcky vám uľahčia cestu k dokonalému žĺtkovému krému na venčeky.
Viac...
19.2.2024

Aký je rozdiel medzi fondánom a marcipánom?

Marcipán a fondán sú obľúbené druhy cukrovej hmoty, ktoré sa používajú na zdobenie tort. Tu sa dozviete, ako ich od seba rozlíšiť a vybrať si ten správny.
Viac...
8.11.2023

Upečte chutný vianočný koláč

Vianoce si nevieme predstaviť bez vianočného koláča na štedrovečernom stole. Je základom vianočného stola a najlepšie sa pečie deň pred Vianocami. Pripravili sme recept na nadýchanú vianočku.
Viac...