Radi si osladíme naše životy. Košíčky, sušienky, torty, koláče a palacinky. V poslednom čase je však stále populárnejšie upiecť si vlastné domáce pečivo. Nie je nič lepšie, než keď sa vám ráno po byte šíri vôňa čerstvo upečeného domáceho chleba alebo rožkov. Radi pečieme, experimentujeme v kuchyni, necháme sa inšpirovať receptami, kombinujeme chute a vytvárame nové, krásne zdobené pečivo. Môžete vyrábať domáce pečivo bez droždia aj krásne kysnuté, kde je hlavnou zložkou droždie alebo žitný kvások. Pripraviť si môžete aj lahodné domáce žemle so sadlom či slaninou či iné chrumkavé domáce pečivo.
Nie je nič lepšie, než si upiecť vlastný domáci chlieb. Čerstvý, voňavý, chrumkavý - pre väčšinu z nás je chleba neoddeliteľnou súčasťou jedál. Pečenie chleba doma nie je zložité umenie, stojí za to vyskúšať a čas od času vymeniť kupovaný chlieb za domáci. Každý vie, že „človek nežije len chlebom“. Určite je však na druhej strane ťažké predstaviť si raňajky bez krajca chleba. Chlieb je neoddeliteľnou súčasťou našej stravy. Základnou zložkou chleba je múka. Druh múky je určený uvedením názvu obilniny, z ktorej bola získaná, a tá ktorú používame, výrazne ovplyvňuje vzhľad, chuť a zdravotné hodnoty nášho domáceho chleba. Chlieb z domácej pekárne pripravíte pomerne ľahko a rýchlo. Môžete ho piecť v noci a ráno sa dočkáte krásne chrumkavého čerstvého pečiva. Aká múka sa používa v recepte na domáci chlieb?
- pšeničná múka - vyznačuje sa vyšším obsahom lepku v porovnaní so žitnou múkou. Pečený chlieb je pružný a nadvihnutý.
- žitná múka - obsahuje menšie množstvo lepku, vďaka čomu má chlieb charakteristickú kompaktnú štruktúru.
- špaldová múka - obsahuje hodnotnejšie minerály a vitamíny než pšenica.
- jačmenná múka - vyznačuje sa nižším obsahom lepku než pšeničná múka. Je dobré ju zmiešať s inými múkami.
- ovsená múka - obsahuje stopové množstvá lepku, používa sa pri pečení v kombinácii s inými múkami, obsahuje veľké množstvo vlákniny a vitamínu B.
Ak potrebujete alebo chcete vyrobiť domáci bezlepkový chlieb, musíte samozrejme použiť tú správnu múku. Medzi bezlepkovými múkami sú najpopulárnejšie proso, ryža, pohánka, kukurica a zemiaky. Ak chcete experimentovať trochu viac, môžete hľadať aj sójovú, fazuľovú, tapiokovú alebo napríklad gaštanovú múku.
Top produkty sa triedia podľa predaja a skladovej dostupnosti, potom sa náhodne pridávajú produkty v zľave a nové produkty.
Na vlastnom sklade máme viac ako 8 000 položiek. To znamená, že tovar označený skladom je naozaj skladom v našom sklade v Prahe 8. Tento tovar expedujeme najneskôr druhý deň.
Dopravu pre štandardné zásielky máme zadarmo od 180EUR. Navyše osobný odber v kamennej predajni je ZADARMO pre všetky objednávky.
Ponúkame Vám vernostný program, s ktorým môžete získať zľavy na každý nákup.
Predlžujeme pre Vás záruku na vrátenie nepoužitého tovaru bez udania dôvodu na 1 mesiac.